Ga naar hoofdinhoud
Tel. 036- 53 28 136 Email info@kwekerijalmere.nl

Bij ons kunt u uw planten die niet in het Nederlandse klimaat de winter overleven in de kas laten overwinteren in ons plantenhotel. Wij houden de kas op een 5 – 10 oC. Als het te warm wordt openen automatisch de luchtramen. Wekelijks worden de planten nagelopen of deze water (met voeding) nodig hebben en naar behoefte gegeven.  De plaaginsecten worden zoveel mogelijk biologische bestreden.

Het overwinteren van de planten geeft het voordeel dat de plant in de winter iets doorgroeit en een voorsprong heeft in het nieuwe seizoen. U krijgt hierdoor een steeds grotere plant in uw tuin. 

Het overwinter seizoen start vanaf oktober t/m april. Het brengen van de planten graag op afspraak of anders tijdens de openingstijden van de kwekerij. Als u de planten weer wilt ophalen dient u dit enkele dagen van te voren te melden. Dan kunnen wij zorgen dat ze klaar staan, anders loopt u de kans dat door overige werkzaamheden we ze u niet mee kunnen geven. Alle planten krijgen een eigen label om verwarring te voorkomen wie de eigenaar is. Daarom is het ook niet mogelijk om zelf de planten op te zoeken. Het is ook mogelijk om de planten te laten ophalen en weer thuis te bezorgen.

De kosten van het overwinteren voor de winter periode oktober 2022 t/m mei 2023 zijn € 40,- / m2, met een minimum van 1 m2. Het ophalen in Almere als we dit in de route meekunnen nemen zijn € 17,50 en het bezorgen € 17,50. Bezorgen kunnen wij niet in de maand mei. Buiten Almere maken we met u hierover afspraken over.

Wilt u komen kijken naar het plantenhotel of uw planten kan dit op afspraak.

Heeft u speciale wensen, als snoeien, verpotten enz. kunnen wij dit ook op afspraak voor u verzorgen.

Tijdens de winter staan de planten bij ons in de verwarmde kas.

Het overwinteren van planten in ons plantenhotel is op risico van de eigenaar van de planten. Wij kunnen niet altijd de fysieke gezondheid van de plant goed zien. Sommige soorten zijn moeilijker om te laten overwinteren. Alleen in geval dat ons enige schuld valt aan te rekenen zullen wij dit vergoeden tot het maximum van de kosten van de winterstalling. Wij zullen natuurlijk altijd ons best doen om er zo goed mogelijk voor te zorgen.

Hieronder kunt u een afspraak maken wanneer u uw planten komt brengen of ophalen. Informatie aanvragen kan natuurlijk ook.

    Back To Top